Με ποικίλες δραστηριότητες, εργασίες, φιλοξενίες και αστείρευτη δημιουργικότητα ολοκληρωνεται πλέον και η τρίτη και τελευταία χρονιά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / Βασική Δράση ΚΑ2 / «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο «European Schools Go Green? 2017-2020 στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, με την συμμετοχή έσω και εξ αποστάσεως των μαθητών μέσα στη δίνη της πανδημίας και παρόλη την ακύρωση της φετινής τελευταίας μας μετακίνησης στο Κάσελ της Γερμανίας που περίμεναν με τόση λαχτάρα!

     Μετά από τρία πλέον εξαιρετικά δημιουργικές χρονιές φτάσαμε στο τέλος του τελευταίου έτους αυτής της συνεργασίας , έχοντας ήδη ανταλλάξει πολλές επισκέψεις και φιλοξενήσει στην πόλη μας μαθητές και από τα δύο σχολεία του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα. Μαθητές μας και εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ταξιδέψει και φιλοξενηθεί στη Γένοβα της Ιταλία και στο Κάσελ της Γερμανίας επιστρέφοντας με εμπειρίες ζωής και πνευματικά και ψυχικά εφόδια. Την φετινή χρονιά δυστυχώς λόγω της πανδημίας οι μαθητές μας που δούλεψαν σκληρά και με ενθουσιασμό στερήθηκαν την φιλοξενία στο Κάσελ της Γερμανίας που περίμεναν με ανυπομονησία και θα ολοκλήρωνε τον κύκλο της συνεργασίας μας με πολύ ενδιαφέρουσες και υψηλού εκπαιδευτικού, τεχνολογικού και παιδαγωγικού επιπέδου δραστηριότητες. Έτσι η συνεργασία μας έφτασε στο τέλος της και παρουσιάζουμε τα τελικά προϊόντα και αυτής της χρονιάς. Μία συνεργασία με μεγάλη διάχυση των εργασιών μας και ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία, το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών , τους πολυάριθμους συνεργαζόμενους φορείς, με δημοσιεύσεις κι εκτενή άρθρα στον έντυπο και ψηφιακό Ελληνικό, Ιταλικό και Γερμανικό Τύπο, αφιέρωμα στην τοπική τηλεόραση, τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας που ανήρτησε άρθρα για τη συνεργασία μας και ψηφιακά προϊόντα μας στον ιστότοπό καλές πρακτικές («best practices») , online events στην πλατφόρμα Etwinning κ.α. 

Η παιδαγωγική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας

 

Από αριστερά οι Εκπαιδευτικοί :

ο κ. Χάρης Σπυρόπουλος, η κ. ΄Εφη Καρβουνιάρη, ο κ. Γρηγόρης Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής κ. Αντώνης Γούναρης, η κ. Μαρία Τζαβάρα, η κ. Ελένη Χάρδα, η κ. Αντωνία Ραμπαβίλα, η κ. Σταυρούλα Σαλβάνου, η κ. Κατερίνα Ανδρέου.

     Τον Σεπτέμβριο του 2019 δεν πρόλαβαν καν να αρχίσουν τα μαθήματα και ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό. Από τον Αύγουστο ήδη η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών προετοίμασε την φιλοξενία των εταίρων μας για τον Οκτώβριο. Επίσης δημοσιεύτηκε το ψηφιακό μας περιοδικό με την παρουσίαση εργασιών και προϊόντων και των τριών σχολείων της δεύτερης χρονιάς «Science Year? 2018-2019. 

 

https://issuu.com/europeanschoolsgogreen/docs/european_schools_go__green_-_green_magazine_2020

 

 το εξώφυλλο του τελευταίου ψηφιακού μας περιοδικού 

    Τον Σεπτέμβριο έγινε η πρώτη συγκομιδή από την εταιρεία Φωτοκύκλωση των μικροσυσκευών και λαμπτήρων που συλλέγουμε σε εγκατεστημένους στο σχολείο μας ειδικούς κάδους από πρόπερσι. Ήταν μεγάλη η ικανοποίηση μετά από την πρώτη χρονιά συμμετοχής μας σε αυτό το σημαντικό δίκτυο ανακύκλωσης να βλέπουμε τους γεμάτους κάδους να αδειάζουν και να στέλνουμε εκεί που θα ανακυκλωθούν με ασφάλεια όλα όσα συνέλεξαν μαθητές , εκπαιδευτικοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

 

Η κ. Σαλβάνου, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας  που έχει αναλάβει την οργάνωση της ανακύκλωσης μικροσυσκευών με τον εργαζόμενο της Φωτοκύκλωσης.

    

   Αρχές Οκτωβρίου ολοκληρώσαμε την μεγάλη τοιχογραφία «Erasmus+ - European Schools Go Green 2017-2020» που θα κοσμεί πλέον την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί από το πρόγραμμά μας, και θα θυμίζει την εμπειρία μας τα επόμενα έτη και πόσο μας άλλαξε το Erasmus που συνδέει τους μαθητές και τις σχολικές κι ευρύτερες κοινότητες της Ευρώπης.

Πάνω από αριστερά οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ ? European Schools Go Green? του σχολείου μας:

Ηλιοπούλου Εύη, Καραφλός Γιώργος, Καούκη Ματίνα

Kάτω οι μαθητές:

Αϊβαλιώτης Νίκος, Αποστολοπούλου Δανάη, Παπαχριστοδούλου Γιώργος , και η Εκπαιδευτικός Ανδρέου Αικατερίνη

Δεξιά πάνω οι μαθητές :  

Ντούσας Γιάννης, Βασιλοπούλου Γεωργία, Γεωργακοπούλου Ευτυχία.