ΑΜΑΛΙΑΔΑ 

    Καλωσορίσατε στο Ν. Ηλείας και συγκεκριμένα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του την Αμαλιάδα, μια πόλη πρόσφατα ανοικοδομημένη με την αντικατάσταση των παλιών κατοικιών, εξαιτίας των σεισμών του 1988 και 1993.Στο δυτικό της τμήμα έχουν αναπτυχθεί παραθαλάσσιοι οικισμοί πλήρως οργανωμένοι και με αυξημένες δυνατότητες τουριστικής υποδομής. Κατά την χρονική διάρκεια ολόκληρου του έτους λειτουργούν (στην Πόλη αλλά και τον ευρύτερο Δήμο) και με δεδομένη την υποδομή για την εξυπηρέτηση της τουριστική περιόδου. Ξενοδοχεία, Επιχειρήσεις Ενοικίασης Δωματίων, καθώς και Επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης.

          Για να επισκεφτεί κάνεις την πόλη μπορεί να επιλέξει είτε οδικώς με IX μέσω της εθνικής οδού, ξεκινώντας από την Αθήνα με κατεύθυνση τον Πύργο. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 300χ.λ και το ταξίδι διαρκεί περίπου 3,5 ώρες. Μπορεί επίσης να επιλέξει τη συγκοινωνία του ΟΣΕ η οποία διαρκεί περίπου 5 ώρες. Μια άλλη εναλλακτική συγκοινωνία είναι αυτή μέσω των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και διαρκεί περίπου 4 ώρες.

 

amaliada1000 

 Στην πόλη μπορεί κανείς να διαμείνει σε οργανωμένα  συγκροτήματα ξενοδοχείων, σε ξενώνες, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και τους θερινούς μήνες, στο δημοτικό κάμπινγκ που διαθέτει στην περιοχή της Κουρούτας, που απέχει 1,5 χ.μ από το κέντρο της πόλης.

amaliada2

Για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν η πόλη και οι γύρω περιοχές από αυτήν διαθέτουν αξιόλογα κέντρα ( ταβέρνες, εστιατόρια, κλαμπ ) με πλούσια γεύματα και άφθονη μουσική και χορό. Παράλληλα τους θερινούς μήνες οργανώνονται φεστιβάλ με την παρουσία αξιόλογων ηθοποιών και καλλιτεχνών.

amaliada3

 

 

Νομικός
Τάσος
Σπύρος
Κώστας
Στάθης

 

Ανακοινώσεις

Όλες οι ανακοινώσεις προς μαθητές, γονείς και καθηγητές.